En bibelhilsen fra diakonen!


Er det flere enn meg som lengter etter å møtes ansikt til ansikt?

 
Velsignelsen
Er det flere enn meg som lengter etter å møtes ansikt til ansikt? Det er kjekt med Facetime, Skype og alle de andre programmene som gjør at vi kan se hverandre gjennom data eller telefonen. Men det er noe annet å møtes fysisk, se ikke bare ansiktet, med hele kroppsspråket – faktene og holdningen.
 
Har du henta – eller blitt henta på flyplassen? Stått der og latt blikket søke i mengden som kom strømmene ut i ankomsthallen. -Sett blikk letet etter «det rette» ansikt, og sett begge sine ansikt lysa opp når kjente øyne fanger hverandre med blikket?
 
Velsignelsen som vi bruke i vår gudstjeneste, snakke også om ansikt:
Denne velsignelsen står i 4. Mosebok 6, 24, og har vært i bruk i 3000 år.
 
Gud velsigne oss med solid ansikt til ansikt-møte. Direkte, uten mellomledd.
Noen som kan hebraisk, sier at «Guds ansikt» er synonymt med «Guds nærvær». Han som velsigne deg, han lar sitt ansikt lyse over deg – med heile sitt nærvær.
Og Gud gjenkjenner alle ansikter. Også hans ansikt lyser opp når noen – du - søke hans nærhet. Han vet hvem vi er, og ønsker å være nær oss.
 
Ordet «velsignelse» i seg selv betyr å snakke vel om. Men å være velsignet er også å være omsluttet av Guds omsorg gjennom våre hverdager. Ikke til et bekymringsfritt liv. Men til ett liv der Gud går med oss i alle slags dager, der vi kan stole på at hans omsorg for oss aldri tar slutt.
 
Herren velsigne deg og bevare deg.
Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig.
Herren løfte sitt ansikt mot deg og gi deg fred! Amen.

Tilbake