Nytt fra Thailand


Elin Knudsen, Sola menighet sin utsending til Thailand, har sendt oss en oppdatering og noen bønneemner.

Før Elin reiste til Thailand for Det Norske Misjonsselskap, var hun leder i Sola menighetsråd og leder for Sola Soul Children.

Les med om storbylivets gleder og utfordringer, om et spennende arbeid og om krevende språkstudier.

Hvordan har det gått å vende seg til livet i Thailand?

Det har gått ganske greit. Det har vært mye lettere enn jeg hadde forutsett. Jeg tror det hjelper at jeg har bodd i Nanjing i Kina før. Selv om Bangkok er større enn Nanjing, gir en asiatisk storby noen av de samme inntrykkene. Samtidig er det mange ting som jeg enda ikke er vant med.

 

Hva setter du mest pris på med storbylivet i Bangkok?

Som en selverklært foodie (matelsker) er en av de beste tingene med livet i Bangkok at det er mat tilgjengelig på bokstavelig talt alle gatehjørner, og all maten er like spennende og smakfull. Byen har også mat fra alle verdens hjørner.

 

Noe du opplever slitsomt?

Jeg synes det er litt slitsomt å finne gode måter å møte nye venner på. Men det går seg til etter hvert som jeg blir bedre kjent på arbeidssted, språkskole og i ulike kirker.

 

Hva fyller du arbeidsdagene med?

Arbeidsdagene mine består i 100% språkstudier denne høsten og den kommende våren. Hver dag tar jeg skytrain i en halvtime, og er på språkskolen i 3 timer. Deretter drar jeg innom kontoret for å treffe kollegaer, og oppdatere meg på det som foregår i NMS og ELCT (Evangelical Lutheran Church of Thailand). Deretter finner jeg meg en ny liten restaurant eller kafe hvor jeg sitter og jobber med å gå gjennom det vi har lært på språkskolen og det vi skal lære om neste skoledag. Jeg har også brukt noe tid på å bidra i studentutvekslings-arbeidet NMS driver her i Thailand, som jeg skal jobbe med når jeg er ferdig med språkskolen. Vi skal ta imot den største gruppen vi har hatt med studenter fra Norge til våren, så litt arbeid er det.

 

Hva gjør du i fritiden?

Fritiden har til nå bestått i mye forskjellig. Jeg har vært innom mange ulike kirker på gudstjeneste, jeg har lekt turist, besøkt ulike templer, markeder og andre turiststeder. Noen ganger gjør jeg som thaiene og tilbringer tiden ved å spasere rundt på et kjøpesenter, og spise der, men ikke handle noe. Thaiene gjør dette for å slippe å bruke aircon hjemme, men også være borte fra varmen utendørs.

 

Hva er planene for desember og julen?

Desember vil i hovedsak inneholde språkskole. Når språkskolen tar en liten pause 22. desember, har jeg en uke fri. Den uken skal jeg en liten tur på besøk til en venninne som bor Chiang Mai i Nord-Thailand, og jeg skal bruke tid sammen med noen kollegaer.

 

Har du noen bønneemner?

  • Be om at jeg skal finne gode og varige vennskap
  • Be for prosjektene til NMS og ELCT
  • Be for språkskolen og om at jeg skal klare å holde fokus og lære meg så mye språk som mulig.
  • Be for gruppene med studenter fra Norge som kommer til Thailand på utveksling til våren

 

Tilbake